Header Logo

dsei logo

Header dates

14 - 17 September 2021

Excel - London

Header countdown

Global Theatre - Joint

DSEI ZONES & HUBS

Global Theatre - Joint

Loading
09:00
  1. DAY 1: TALENT AND SKILLS
    Global Theatre
    480 mins
    • Joint
12:30
  1. Keynote Break
    South Theatre
    30 mins
    South Theatre
13:00
  1. Global Theatre
    30 mins
    • Joint
    BFBS Training Workshop
13:30
  1. Global Theatre
    30 mins
    • Joint
    BFBS training workshop
14:00
  1. Keynote Break
    West Theatre
    30 mins
    Commander Joint Forces Command speaking in West Theatre
16:30
  1. Global Theatre
    30 mins
    • Joint
    Virtually every conceivable industry is being impacted by the disruptive power of technology, which has been quietly ushering in the fourth industrial revolution across the globe. This 4th Industrial ...
09:00
  1. DAY 2: INFORMATION ADVANTAGE
    Global Theatre
    480 mins
    • Joint
10:00
  1. Global Theatre
    30 mins
    • Joint
    The re-emergence of great power competition and continuing advances in technology are changing the context of how we operate and how we will fight.  We cannot and must not assume that our existing pro ...
10:30
  1. Global Theatre
    30 mins
    • Joint
    Machine Learning enables rapid classification of objects and prediction of behaviour. Artificial Intelligence applies this “simple” ability to situation awareness, and enables the human to consciously ...
11:00
  1. Keynote Break
    West Theatre
    30 mins
    Chief of the Air Staff speaking in West Theatre
12:30
  1. Keynote Break
    West Theatre
    30 mins
    Secretary of State for Defence speaking in West Theatre
13:00
  1. Global Theatre
    30 mins
    • Joint
    We are in an era where breath-taking technology capability is arriving at an unprecedented pace.  The MOD’s Chief Information Officer will set out how the MOD will deliver battle-winning advantage and ...
13:30
  1. Global Theatre
    30 mins
    • Joint
    • As the climate continues to change, terrain becomes even more challenging for vehicle access due to increased downfall in the form of rain and snow. We can expect wetter conditions in coastal and fo ...
14:00
  1. Keynote Break
    East Theatre
    30 mins
    Chief of Defence Staff and UK MoD Permanent Secretary speaking in East Theatre
14:30
  1. Global Theatre
    30 mins
    • Joint
    For centuries, time critical military decisions have been dependent on well-defined chains-of-command to and from the fighting-edge and a centralised headquarters. The traditional challenge, when oper ...
15:30
  1. Keynote Break
    West Theatre
    30 mins
    Chief Executive, DSTL speaking in West Theatre
09:00
  1. DAY 3: CYBER AND ELECTROMAGNETIC ACTIVITY (CEMA)
    Global Theatre
    480 mins
    • Joint
10:00
  1. Keynote Break
    East Theatre
    30 mins
    Minister for Defence People and Veterans speaking in East Theatre
10:30
  1. Global Theatre
    60 mins
    • Joint
    The convergence of Cyber and Electronic Warfare forms a core part of the evolution of modern warfare, counter-insurgency operations and the wider fight against worldwide terrorism, and has been termed ...
11:30
  1. Global Theatre
    30 mins
    • Joint
    • The EU CIS and Cyber Defence Landscape • EU CIS and Cyber Defence State of Play – Challenges and Opportunities • Federated Mission Networking (FMN) as an enabler for resilient and robust CIS in supp ...
12:00
  1. Global Theatre
    30 mins
    • Joint
    In this paper BAE Systems discuss the need to synchronise between Cyber and Electromagnetic Activities (CEMA) using four time periods as a basis for structuring our argument. We maintain that synchron ...
12:30
  1. Keynote Break
    East Theatre
    30 mins
    Chief of the General Staff speaking in East Theatre
13:00
  1. Global Theatre
    30 mins
    • Joint
    • Focus on EW as the weapon of future conflict • Ensuring freedom of manoeuvre in the EM spectrum  
13:30
  1. Global Theatre
    30 mins
    • Joint
    • We are all familiar with the cyber threats to IT systems and the need to constantly update anti-malware software on laptops/PCs and maintain network security to protect against external attacks. • E ...
14:00
  1. Keynote Break
    North Theatre
    30 mins
    Cabinet Secretary speaking in North Theatre
15:00
  1. Global Theatre
    30 mins
    • Joint

Supported By

Logo 1

logo

Logo2

logo2